Angst voor Tandarts

De angst voor tandarts problematiek is groot. Heeft u of uw kind angst voor de tandarts? Dat is niet meer nodig. Bel 013 – 54 25 810 voor een afspraak met onze angst tandarts of angstcoach. Zij is gespecialiseerd in angst voor de tandarts. Bekijk onderstaande films voor meer informatie.

 

Angst voor tandarts

Er is een grote kans dat u in mindere of meerdere mate bang bent voor de tandarts. Meer dan 25% van de bevolking heeft een behoorlijke tandartsangst en 4% van de patiënten heeft zelfs een tandartsfobie, blijkt uit onderzoek van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Angst voor de tandarts psycholoog Anouk Serlé werkt in Tandartspraktijk Tilburg met patienten die angst hebben voor de tandarts

Angst voor de tandarts angstcoach Anouk Serlé

25% van de bevolking is bang voor de tandarts en 4% van de patiënten heeft zelfs een tandartsfobie, blijkt uit onderzoek van de ACTA. Voor deze enorme groep patiënten is er nu een oplossing. Tandartspraktijk Tilburg is samen met tandartsangst angstcoach Anouk Serlé een pilot gestart. In deze pilot worden angstige patiënten voorafgaand aan hun tandartsbezoek een of meerdere sessies aangeboden bij de specialist in tandartsangst. In veel gevallen wordt een bezoek vergoed. Een vergoeding kan bij verzekeraars altijd vooraf worden aangevraagd.

“Het is niet zo dat een bezoekje aan mij je angst weg neemt.” aldus Anouk Serlé: “Ik kan je wel helpen met je angsten om te gaan of deze aanzienlijk proberen te verminderen. In het uiterste geval kan een behandeling onder narcose worden geadviseerd maar daarmee is de angst niet verdwenen. Vervolgens zit je de volgende keer met hetzelfde probleem.”

De angstcoach staat niet alleen voor de eigen patiënten klaar, maar ook voor patiënten die worden doorverwezen door collega-tandartsen of patiënten die al lang niet meer naar de tandarts zijn geweest. Omdat ze niet durven. Maar dat is gelukkig verleden tijd.