Aangepast reisplan naar Tandartspraktijk Tilburg vanwege werk aan het spoor

By | 29 september 2014

Beste patiënt(e),

Vanwege het groeiend aantal reizigers en de ontwikkeling van de Spoorzone door de gemeente Tilburg, voert ProRail grootschalige werkzaamheden uit rondom station Tilburg. Het  station wordt vernieuwd, verbouwd en uitgebreid, o.a. een nieuwe, bredere reizigerspassage met winkels en reizigersvoorzieningen en een tweede passage onder het spoor voor fietsers en voetgangers.

Om deze vernieuwingen mogelijk te maken, is er beperkt tot geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Tilburg in de periode van 11 t/m 26 oktober. In deze mail informeren wij u over de gevolgen voor het treinverkeer en mogelijk ook voor uw reis richting Tandartspraktijk Tilburg.

Gevolgen voor uw reis
Op zaterdag 11 oktober rijden er tot 21.00 uur geen treinen tussen Tilburg en ’s-Hertogenbosch. U kunt omreizen via station Boxtel.

Van zaterdag 11 oktober 21.00 uur t/m vrijdag 17 oktober rijden er minder treinen tussen Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Tevens rijden er geen Sprinters tussen ’s-Hertogenbosch en Tilburg. U kunt de Intercity van ’s-Hertogenbosch naar Tilburg nemen en daar overstappen op de Sprinter naar Breda.

In de periode van zaterdag 18 t/m donderdag 23 oktober is er vanuit geen enkele richting treinverkeer mogelijk van en naar station Tilburg. Er rijden bussen in plaats van treinen.

Op de volgende trajecten rijden NS-Snelbussen in beide richtingen tussen:

Tilburg en ‘s-Hertogenbosch
Tilburg en Breda
‘s-Hertogenbosch en Breda
Eindhoven en Breda

Tevens rijden er NS-Stopbussen in beide richtingen op het traject Breda – Tilburg – Oisterwijk. Deze stoppen op alle tussengelegen stations.

Let op: Reist u uit de richting Venlo en Roermond via Eindhoven naar Breda en verder, dan adviseren wij u in Eindhoven over te stappen op de NS-Snelbus naar Breda.

In onderstaande schets lichten wij de situatie in de periode van 18 t/m 23 oktober toe:

Van vrijdag 24 oktober t/m zondag 26 oktober rijden er minder treinen tussen Tilburg en ’s-Hertogenbosch. Tevens rijden er geen Sprinters tussen ’s-Hertogenbosch en Tilburg. U kunt de Intercity nemen van ’s-Hertogenbosch naar Tilburg en daar overstappen op de Sprinter naar Breda.

Extra reistijd
De extra reistijd is afhankelijk van het moment en het traject waarop u reist. Houdt u rekening met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten.

Plan uw reis
Vanaf 10 dagen voor reisdatum ziet u in de NS Reisplanner wat de exacte gevolgen zijn voor uw reis en hoe lang u onderweg bent. Kijkt u kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Geldig vervoerbewijs
Als u gebruik maakt van de bus heeft u een geldig NS-vervoerbewijs nodig. Met een OV-chipkaart reist u met het vervangend busvervoer net zo als met de trein. U checkt in bij de start van uw reis, ook indien uw reis start met een bus. Op uw station van bestemming checkt u weer uit.

Meer informatie
Op ns.nl/treinverkeertilburg houden we u op de hoogte van de meest actuele situatie rondom het treinverkeer. Achtergrondinformatie over de werkzaamheden vindt u op prorail.nl/tilburg.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en wensen u een prettige reis!

Met vriendelijke groet,

Tandartspraktijk Tilburg